27 augusti 2023
14:00

Notvikens IK 2

Referat: Ohtana/Pajala FF - Notvikens IK 2

På Skolvallen delar Ohtana/Pajala och Notviken 2 på poängen i en match som slutar 2-2 (1-1). Inledningsvis har OPFF ett par anfall men det är Notviken som för matchen dock utan att skapa några vassare chanser. Istället är det OPFF som tar ledningen i den 20:e minuten när ett inspel in i straffområdet bröstas ner av Adam Zingmark mot en löpande Gustav Mattsson, Notas Elias Engström kastar sig för att slå bort bollen men får en sneträff där bollen går över målvakten och in i eget mål till hemmaledning 1-0. Notas kopplar efter målet ett fastare grepp om spelet och i den 40.e minuten lossar Hampus Stoltz ett hårt skott som Felle klarar. Samme Hampus får en ny möjlighet i slutminuten då han löper sig loss på en längre passning och lobbar bollen över Felle till kvittering 1-1, vilket också blir paussiffrorna.

Andra halvlek startar med en intensiv Notas press där OPFF bara får låna bollar kortare stunder. I den 54:e minuten kommer en långboll in i vårt straffområde där Notvikens Magnus Johansson tar ner bollen på bröstet och klipper till på halvvolley och bollen går stenhårt in vid Felles högra kryss till bortaledning 2-1. Hampus Stoltz har sedan ett bra skott som Felle klarar. OPFF:s första fina chans kommer efter 70 minuter då Liam Alldén hittar Adam med ett inspel och på Adams nick gör Notas-målvakten Morgan Grankvist en jätteräddning. Sista 20 minuterna gör Ohtana/Pajala en rejäl uppryckning spelmässigt och i den 85:e minuten får laget en högerhörna. John Kalla slår den och Felix Pekkari som lämnat målet kan relativt ostört nicka in karriärens första mål genom att styra upp bollen högt upp i målvaktens högra hörn till 2-2, vilket blir slutresultatet.

Sett över hela matchen är nog OPFF mer nöjd över poängen än vad Notviken är. Båda lagen kom till spel med stympade manskap där Notas bara hade 11 spelare i truppen. OP också skadedrabbat med flera startspelare som ej var tillgängliga. Matchen styrdes av Notviken och det var enbart sista 20 minuterna som var spelmässigt jämna. I OPFF går plussen till poängräddaren Felix Pekkari samt backlinjes Petteri Pellikka och Elias Ylipää. På mittfältet fick vi jaga mycket och där går plusset till John Kalla. Offensivt var Adam Zingmark den främste. Notas hade en alert målvakt i Morgan Grankvist. I övrigt går plussen till backlinjens Elias Engström, mittfältaren Ahmad Matin samt forwarden Hampus Stoltz. Domare Peder Rending gör en godkänd insats
OPFF - Notviken 2 Hörnor: 3-5, Avslut på mål 3-7, Gula kort: 1-1